Obvestila:

Proizvajalci


APM
Beader planetarium
Dipol
ImagingSource
Intes-Micro
Meade

Teleskopi

Obstaja 5 izdelkov.

Nakup teleskopa

Niste prepričani kateri teleskop je pravi za vas? Kontaktirajte nas na e-mail friderik.madarasi@gmail.com in z veseljem vam bomo pomagali

teleskop

Podkategorije

 • Refraktor

  Refraktor je teleskop z lečami. Objektiv sestavljata najmanj dve leči. Sliko opazujemo skozi okular. Refraktor daje od vseh teleskopov najbolj ostro sliko, zato je najprimernejši za opazovanje Lune in planetov. Glede na razmerje cena-uporabnost je smiselen nakup do premera objektiva 100mm.

  Refraktor

 • Apokromat

  pod nazivom APOKROMAT razumemo refraktor s posebno konstrukcijo optike, ki odpravi t.i. barvno napako. To so praviloma najdražji teleskopi. Nakup je smiseln pri manjših premerih objektiva (do 100mm). So zelo priljubljeni v astro fotografiji, saj izredno dobro ponazorijo podrobnosti na objekih.

  Apokromat

 • Maksutov in SCT

  Maksutov, Schmidt Cassegrain in podobni katadioptrični sistemi so zelo kompaktni, priročni teleskopi. Praviloma so gorišča dolga, f/8 - f/12. Kar pomeni  veliko povečavo. Najbolj primerni so za opazovanje ali fotografiranje Lune in planetov, za deep sky objekte pa je dobrodošla vgradnja reducerja.

  Maksutov telekop

 • Newton in Mak-Newton

  Newtonov teleskop je glede svojih zmogljivosti relativno najcenejši teleskop. Ob dobri kvaliteti optike lahko z njim dosežemeo vrhunske rezultate, tako pri vizualni kot fotografski uporabi. Le sama uporaba je zaradi velikosti nekoliko nerodna. Kljub temu je NAJBOLJ PRIMEREN TELESKOP, naj bo za začetnika ali starega mačka.

  Newton teleskop

 • Dobson

  Dobson je poenostavljena verzija Newtna. Teleskop je v bistvu popolnoma enak. Razlika je samo v montaži - Dobsonova je namreč primerna samo za opazovanje - fotografija ni možna, z izjemo fotografiranja planetov.

  Dobson teleskop

 • GOTO teleskopi

  GOTO teleskopi so rezultat moderne tehnologije, predvsem računalništva. Teleskop sam je v resnici enak kot pri navadnih montažah, razlika je v tem da GOTO montaže najdejo kateri koli objekt na nebu same in mu potem tudi sledijo.

  GoTo montaža


Kontaktirajte nas

Naša telefonska linija je na voljo 24/7

Telefon:040 577 617

Kontaktirajte našo službo za pomoč strankam

Proizvajalci

astronomik
tele-vue
zeiss
LeicaCelestron